Actie op basisschool het Timpaan in Wehl

Ambassadeur Jibbe Middelbrink (brusje van Hylke) heeft aan zijn basisschool gevraagd  om dit schooljaar  een actie te organiseren waarbij de opbrengst naar de Stichting Opkikker zou gaan.

Toen de school  JA  zei kon Jibbe de eerste week van april  aan alle groepen een presentatie geven over de Stichting Opkikker.  Femke Jolink uit de andere groep 7 had ook een keer een Opkikkerdag gehad en samen vertelden ze alle klassen over de Stichting Opkikker.

De actie was als volgt:                                                                                                                                             
Groepen 1, 2 en 3: lege flessen verzamelen voor statiegeld                                                     
Groepen 4, 5 en 6: heitje voor een karweitje                                                                              
Groepen  7 en 8: maak van 5 euro meer ….

505 kinderen gingen enthousiast van start. Overal in het dorp en op facebook zag je oproepen voor lege flessen, werden cupcakes gebakken en verkocht, kikkersnoepjes, paaseitjes en bloemen gekocht en weer verkocht en werden er auto’s gewassen.

Totaal werden er ook nog 92 mobieltes opgehaald en donderdag 24 maart werd het eindbedrag bekend gemaakt. Femke mocht aan Jibbe de cheque overhandigen. Alle kinderen stonden op het schoolplein vol spanning te kijken wat de opbrengst was van hun inspanningen. Jibbe kreeg een mooie cheque voor de Stichting Opkikker ter waarde van  € 2.951,45 ontvangen. Een geweldig resultaat!

Wij willen ambassadeurs Jibbe en Femke, de leerlingen van basisschool het Timpaan en alle andere betrokkenen enorm bedanken voor hun steun en inzet! Hier kunnen wij weer heel erg veel langdurig zieke kinderen mee "Opkikkeren"!