Donderdag gaat de MAIN Energie Business Challenge van Start

Donderdag vertrekken er 27 teams vanuit Almere richting Berlijn voor de MAIN Energie Business Challenge. Alle 27 teams zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om geld in te zamelen voor Stichting Opkikker. Op dit moment heeft de teller de € 70.000,- al gepasseerd. De precieze totaalopbrengst wordt bekendgemaakt bij terugkomst: zaterdag 31 maart, vanaf 16:00 uur, op de Grote Markt in Almere. Met diverse festiviteiten die op het programma staan, belooft het hier gezellig te worden. Kom je ook even langs?  Zie www.businesschallenge.eu voor meer informatie over de Business Challenge! 

Business en plezier combineren en ook nog eens geld inzamelen voor het goede doel; dat is waar het allemaal om draait bij de MAIN Energie Business Challenge. De Business Challenge is een rit van Almere naar een Europese bestemming en weer terug. Deelnemers aan deze rit zetten zich in om met hun auto geld in te zamelen voor het goede doel. Nadat er in 2017 ruim € 70.000,- is opgehaald voor Stichting Opkikker, zijn wij ook dit jaar weer begunstigde van deze waanzinnige actie!

Het leek Frans en Dennis, ondernemers en échte autofanaten, wel leuk om eens een autoritje te organiseren. Zij betrokken Ruud en Mathijs erbij en onder het genot van een biertje ontstond het idee voor de MAIN Energie Business Challenge. Inmiddels blijkt deze actie een groot succes en staat dit jaar alweer de derde editie op de planning!

Wat de Business Challenge precies inhoudt? “In feite is het een netwerkevenement voor ondernemers, met een uitdagende challenge: wie kan zijn netwerk het beste inzetten om het goede doel te helpen?”, vertelt Mathijs, één van de oprichters. Het goede doel dat het meeste sponsorgeld bij elkaar heeft gebracht, is de winnaar en ontvangt de wisseltrofee, die een jaar lang in het bezit van het winnende team mag blijven. En dan is er nog een tweede prijs voor het team dat de Business Challenge rit in de mooiste of meest opvallende auto rijdt.

“Toen we deze actie opzette, hadden we niet verwacht dat het zo een groot succes zou zijn”, vertelt Mathijs. “Misschien kunnen we het wel een uit de hand gelopen grap noemen. Naast het feit dat de opbrengst veel hoger was dan wij hadden gehoopt, krijgen we er allemaal echt veel energie van. Klanten en relaties zijn door deze actie echt naar elkaar toegegroeid.”

In 2017 besloten ze de Business Challenge te rijden voor Stichting Opkikker. “De reden dat we voor Stichting Opkikker kozen, is eigenlijk heel simpel: de opbrengst van de actie wordt besteed aan een fantastisch mooi doel!”, vertelt Mathijs vol enthousiasme. “Vergeleken met andere stichtingen was het voor ons heel duidelijk en transparant wat er hier met ons geld gebeurt. Ze zijn professioneel en hun mentaliteit klopt. Stichting Opkikker is wat ons betreft absoluut een stichting die een voorbeeld mag zijn voor andere stichtingen. Alles klopt gewoon!” Dat is ook meteen de reden dat ze besloten om, tegen hun eigen richtlijnen in, voor de editie van 2018 een uitzondering te maken: “Het was ons idee om ieder jaar geld op te halen voor een ander goed doel, maar de pitch van Stichting Opkikker steeg wederom ver boven de andere doelen uit!”. 

Donderdag 29 maart vertrekken de teams vanaf de Grote Markt in Almere-Stad. De bestemming voor deze editie is de Duitse stad Berlijn. Twee dagen later keren de teams weer terug en worden ze feestelijk onthaalt in Almere. Met 21 auto’s brachten ze in 2016 al het verbluffende bedrag van €50.000,- euro op, wat in 2017 werd overtroffen met 30 auto’s en een opbrengst van ruim €70.000,-. “We rijden dit jaar de rit met 27 auto's. Maar de hoeveelheid maakt mij eigenlijk niet uit; als we met elkaar maar weer zo een prachtig bedrag mogen ophalen!”