Een ziekenhuis, ingericht zoals thuis!

Stichting Opkikker kan Opkikkerdagen organiseren, mede dankzij de steun en betrokkenheid van sponsoren en samenwerkingspartners. Het Prinses Máxima Centrum is één van de partners waar Stichting Opkikker mee samenwerkt. En wat voor één!

‘Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’, zo luidt de doelstelling van het Prinses Máxima Centrum. Een doelstelling waar wij allemaal alleen maar over kunnen dromen! Het Prinses Máxima Centrum is hét kinderoncologisch centrum van Nederland, waar alle kinderen met kanker uit heel Nederland de meest complexe zorg aangeboden krijgen.

Tot op heden werd het onderzoek naar en behandeling van kinderen met kanker nog gedaan door specialisten op zeven verschillende plekken. Al deze kennis wordt nu gebundeld op één plek, waardoor deze specialisten samen grote stappen kunnen maken om hun doel te bereiken!

Alles onder één dak

Sinds 2014 zijn ze hiermee gestart door binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) zorg te bieden aan kinderen met kanker en in het nabijgelegen Hubrecht Institute uitgebreid onderzoek te doen op het gebied van kinderkanker. Maar hier komt binnenkort verandering in. De afgelopen jaren zijn ze namelijk druk bezig geweest om één mooi onderkomen te creëren. Op 18 mei gaan de deuren open en zullen de eerste kinderen met kanker hier behandeld worden en vanaf dat moment volgen alle kinderen met kanker uit heel Nederland. In juni worden de deuren officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima!

Ingericht op kinderen

Bij de inrichting van het centrum is heel veel rekening gehouden met de kinderen en hun familie. Zo nodigt het gebouw bijvoorbeeld uit tot beweging en spel. De kinderen kunnen, voor zover hun gezondheid dit toelaat, straks gewoon de gang op lopen en hebben alle bewegingsvrijheid. Er komt zelfs een gaming room, theater, bouwatelier, sportruimte, science discovery center en een tienerlounge! Hoe tof is dat?! Maar je kunt er ook fijn samen zijn met je familie. Zo zijn er speciale Ouder-Kind-Eenheden (OKE’s) gemaakt. Kinderen en ouders hebben hier hun eigen kamer, die met schuifdeuren aan elkaar verbonden zijn. Zo kunnen ze gemakkelijk samen zijn, maar kan iedereen zich ook even terugtrekken. Net zoals thuis. Ook kunnen de gezinnen hier koken en eten in de woon- en eetkamers.

Samenwerking

Voor de kinderen en gezinnen van het Prinses Máxima Centrum is het belangrijk om met elkaar een dag vol afleiding en plezier te beleven. Dat kunnen ze ontzettend goed gebruiken! Juist daarom melden wij gezinnen aan die een Opkikker kunnen gebruiken van Stichting Opkikker. De activiteiten van de stichting sluiten daarmee naadloos aan bij de visie van het Prinses Maxima Centrum: ontwikkelingsgerichte zorg en het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen.