Leerlingen Saenstroom schaatsen voor Stichting Opkikker

Leerlingen van de eerste klassen en de schakelklas van Saenstroom opdc in Wormerveer hebben met een schaatsactie bijna zeventienhonderd euro opgehaald voor Stichting Opkikker. Maandag 14 mei reikten de leerlingen Kira en Jente de cheque uit, welke in ontvangst werd genomen door Opkikker vrijwilligster Marja Teijsse. 

Op 13 februari reisden de leerlingen af naar schaatsbaan De Meent in Alkmaar. Van tevoren konden de leerlingen zich laten sponsoren door familie, vrienden, buren en andere bekenden. Op de schaatsbaan ontvingen de leerlingen een stempelkaart; elk geschaatst rondje werd afgestempeld. “We doen dit nu al een aantal jaar,” zegt Saskia van Briemen van Saenstroom opdc. “Het is elk jaar weer geweldig om te zien hoe enthousiast onze leerlingen zijn.”

In totaal haalden de leerlingen € 1694 aan sponsorgeld op, dat gedoneerd wordt aan de stichting. “We hebben dit jaar voor deze stichting gekozen, omdat één van onze leerlingen zelf een keer een Opkikkerdag heeft meegemaakt,” vertelt Saskia. “Als school willen we Stichting Opkikker daarom graag ondersteunen.”