Ambassadeursdag Stichting Opkikker

Stichting Opkikker telt meer dan 2600 kind ambassadeurs in de leeftijd van 7-18 jaar oud. Deze kinderen hebben in het verleden samen met hun familie genoten van een Opkikkerdag. Hierdoor kunnen zij als geen ander beschrijven wat een Opkikkerdag voor waarde heeft. De kinderen, die in veel gevallen nog steeds ziek zijn, worden voor de unieke ambassadeursfunctie gevraagd en ze kunnen hier zelf op een vrijblijvende manier invulling aan geven. De invulling varieert van het verzamelen van mobieltjes tot het organiseren van een sponsorloop en van het verkopen van lootjes tot het geven van een spreekbeurt. Iedere ambassadeur vult dit naar eigen kunnen in. En daar is Stichting Opkikker hen ontzettend dankbaar voor! In 2014 zijn alle ambassadeurs geridderd in de Orde van Stichting Opkikker en elk van hen kreeg een Opkikker medaille opgespeld op de wel heel speciale Ambassadeursdagen.

Jaarlijks ontvangen alle ambassadeurs een uitnodiging voor deze Ambassadeursdagen. Het is een dag van ontmoeting en lotgenotencontact en een vruchtbare grond voor vriendschappen. Voor de stichting een mooi moment om de ambassadeurs in het zonnetje te zetten als dank voor hun inzet!
  

In totaal tellen we op dit moment ruim 2500 (!) ambassadeurs. Kinderen die langdurig ziek waren, of misschien nog zijn, en daarom in het verleden met hun gezin hebben genoten van een Opkikkerdag.

Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Dat stond ruim 1200 gezinnen te wachten tijdens de jaarlijkse ambassadeursdagen van Stichting Opkikker!