Organisatie Stichting Opkikker

Wie zijn we?

Stichting Opkikker is in 1995 opgericht vanuit een particulier initiatief. De stichting bestond toen enkel uit vrijwilligers. In 1996 organiseerde Stichting Opkikker de eerste twintig Opkikkerdagen voor gezinnen met een kind dat werd behandeld in het AMC in Amsterdam. In de jaren die volgden maakte de stichting een enorme groei door. Het secretariaat ondersteunt inmiddels honderden vrijwilligers in heel Nederland en stuurt de vele gelegenheidsvrijwilligers aan. In totaal werd er al meer dan 85.000 uur aan vrijwilligerswerk uitgevoerd voor Stichting Opkikker. Stichting Opkikker is uitgegroeid tot een platform voor mensen die goed willen doen en heeft haar plek binnen de samenleving verworven.

Naast (Super) Opkikkerdagen organiseert Stichting Opkikker evenementen zoals de Fantasydag, de Ambassadeursdagen, het Geef en neem het ervan weekend en Backstage. Stichting Opkikker is geheel zelfstandig. Voor de realisatie van onze doelstelling zijn we afhankelijk van de financiële steun van particulieren, fondsen en het bedrijfsleven. In overleg kunnen sponsoren hun naam in verband brengen met de doelstelling en activiteiten van Stichting Opkikker.

Directiestatuut

De wijze waarop Stichting Opkikker is georganiseerd en welke verantwoordelijkheden daarbij horen, is vastgelegd in het directiestatuut. Wij nodigen u van harte uit deze te bekijken.

CBF-keurmerk

Stichting Opkikker is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl