Surfkids

Surfkids zet zich al vele jaren in voor Stichting Opkikker. Van 1993 tot 2016 gebeurde dit middels het kleur- en knutselboek ‘Kind & Ziekenhuis’. Sinds het begin van 2017 heeft dit boek plaatsgemaakt voor het magazine Surfkids, dat zich richt op alle kinderen in de leeftijd 7-12 jaar. Het magazine wordt vier keer per jaar verspreid in onder andere; Nederlandse ziekenhuizen, basisscholen, maar ook in huisarts- en tandartspraktijken.

Voor de realisatie van het magazine benadert Surfkids bedrijven met de vraag of zij een bijdrage willen leveren. In ruil hiervoor wordt het logo van een bedrijf op de website opgenomen en mogelijk ook in het magazine getoond. Surfkids is een mooi project dat bijdraagt aan het maatschappelijke karakter van een bedrijf en aan alle sponsoren stelt Surfkids een unieke banner beschikbaar, waarmee bedrijven het sponsorschap zichtbaar kunnen maken. Op deze manier kan een bedrijf dit project meenemen in het kader van: ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.’ Stichting Opkikker ontvangt jaarlijks een sponsorbedrag naar aanleiding van de opbrengst van het Surfkids magazine en heeft elk kwartaal twee pagina’s redactionele ruimte tot haar beschikking in het magazine.

Naast het magazine heeft Surfkids ook een digitale website: www.surfkids.nl. De website is een interactief platform en tevens een uitgebreide aanvulling op het magazine. Naast de spelletjes, kleurplaten en winacties kunnen kinderen ook zelf content aanleveren voor zowel het magazine als de website. Zij bepalen deels mee over de inhoud, maar ook de uitstraling van Surfkids. Op deze manier zijn wij het medium voor, maar ook door kinderen en bieden wij een stuk ontspanning en plezier aan alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar!