De Opkikkerdag van Jay Jay:

Ajax neemt jongste speler ooit (8) op in de selectie.

Om de 8-jarige Jay-jay de dag van zijn leven te geven hebben de Ajax Foundation en Stichting Opkikker de handen ineen geslagen. Samen lieten ze zijn grote droom uitkomen: spelen bij Ajax.

Zijn dag startte toen Jay-jay aankwam bij de ArenA. Wat begon als een ‘standaard’ rondleiding door de Amsterdam ArenA mondde uit in een unieke jongensdroom. Meteen na de rondleiding mocht Jay-jay een kijkje nemen bij de training van zijn helden. Tijdens het trappen van een balletje vielen zijn kwaliteiten op bij de technische staf van Ajax. Frank de Boer besloot dat hij hem wel kon gebruiken en nam hem op in de selectie voor de wedstrijd tegen NAC Breda. Hij kreeg meteen zijn officiële Ajax tenue inclusief rugnummer voor de wedstrijd. Tijdens een speciale persconferentie samen met Frank de Boer werd hij als nieuwe speler gepresenteerd.

Zijn grote droom ging verder. Jay-jay mocht meedoen met de warming-up voor de wedstrijd. Ook werd hij als officiële speler voorgesteld op de grote schermen aan het publiek. Met als hoogtepunt dat hij voorafgaand aan de wedstrijd met de basisspelers in de line up het veld op mocht lopen.

Behalve een vrolijk mannetje van acht en Ajacied in hart en nieren is Jay-jay ook langdurig ziek. Jay-jay heeft IBS abdominale buikpijn. Het is een chronische ziekte waardoor hij via een sonde in zijn buik bijna een liter medicijnen per dag tot zich moet nemen. De ziekte heeft een enorme impact op het dagelijkse leven van Jay-jay en zijn familie. Toch laat hij zich nooit tegenhouden als het om voetbal gaat. Zelfs onder de morfine staat hij nog in het veld.

Om nog meer gezinnen een onvergetelijke Opkikkerdag aan te kunnen bieden kunnen wij niet zonder uw steun.

Help ons en doneer, dan kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch net iets langer duren!